॥ અથાર્ગલાસ્તોત્રમ્ ॥ ૐ અસ્ય શ્રીઅર્ગલાસ્તોત્રમન્ત્રસ્ય વિષ્ણુર્ઋષિઃ, અનુષ્ટુપ્ છન્દઃ, શ્રીમહાલક્ષ્મીર્દેવતા, શ્રીજગદમ્બાપ્રીતયે સપ્તશતીપાઠાઙ્ગત્વેન જપે વિનિયોગઃ॥ ૐ નમશ્ચણ્ડિકાયૈ॥ માર્કણ્ડેય ઉવાચ ૐ જયન્તી મઙ્ગલા કાલી ભદ્રકાલી કપાલિની। દુર્ગા ક્ષમા શિવા ધાત્રી સ્વાહા સ્વધા નમોઽસ્તુ તે॥1॥ જય ત્વં દેવિ ચામુણ્ડે જય ભૂતાર્તિહારિણિ। જય સર્વગતે દેવિ કાલરાત્રિ નમોઽસ્તુ તે॥2॥ મધુકૈટભવિદ્રાવિવિધાતૃવરદે નમઃ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥3॥ મહિષાસુરનિર્ણાશિ ભક્તાનાં સુખદે નમઃ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥4॥ રક્તબીજવધે દેવિ ચણ્ડમુણ્ડવિનાશિનિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥5॥ શુમ્ભસ્યૈવ નિશુમ્ભસ્ય ધૂમ્રાક્ષસ્ય ચ મર્દિનિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥6॥ વન્દિતાઙ્ઘ્રિયુગે દેવિ સર્વસૌભાગ્યદાયિનિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥7॥ અચિન્ત્યરુપચરિતે સર્વશત્રુવિનાશિનિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥8॥ નતેભ્યઃ સર્વદા ભક્ત્યા ચણ્ડિકે દુરિતાપહે। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥9॥ સ્તુવદ્ભ્યો ભક્તિપૂર્વં ત્વાં ચણ્ડિકે વ્યાધિનાશિનિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ૧॥10॥ ચણ્ડિકે સતતં યે ત્વામર્ચયન્તીહ ભક્તિતઃ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥11॥ દેહિ સૌભાગ્યમારોગ્યં દેહિ મે પરમં સુખમ્। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥12॥ વિધેહિ દ્વિષતાં નાશં વિધેહિ બલમુચ્ચકૈઃ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥13॥ વિધેહિ દેવિ કલ્યાણં વિધેહિ પરમાં શ્રિયમ્। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥14॥ સુરાસુરશિરોરત્નનિઘૃષ્ટચરણેઽમ્બિકે। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥15॥ વિદ્યાવન્તં યશસ્વન્તં લક્ષ્મીવન્તં જનં કુરુ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥16॥ પ્રચણ્ડદૈત્યદર્પઘ્ને ચણ્ડિકે પ્રણતાય મે। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥17॥ ચતુર્ભુજે ચતુર્વક્ત્રસંસ્તુતે પરમેશ્વરિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥18॥ કૃષ્ણેન સંસ્તુતે દેવિ શશ્વદ્ભક્ત્યા સદામ્બિકે। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥19॥ હિમાચલસુતાનાથસંસ્તુતે પરમેશ્વરિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥20॥ ઇન્દ્રાણીપતિસદ્ભાવપૂજિતે પરમેશ્વરિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥21॥ દેવિ પ્રચણ્ડદોર્દણ્ડદૈત્યદર્પવિનાશિનિ। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥22॥ દેવિ ભક્તજનોદ્દામદત્તાનન્દોદયેઽમ્બિકે। રુપં દેહિ જયં દેહિ યશો દેહિ દ્વિષો જહિ॥23॥ પત્નીં મનોરમાં દેહિ મનોવૃત્તાનુસારિણીમ્। તારિણીં દુર્ગસંસારસાગરસ્ય કુલોદ્ભવામ્॥24॥ ઇદં સ્તોત્રં પઠિત્વા તુ મહાસ્તોત્રં પઠેન્નરઃ। સ તુ સપ્તશતીસંખ્યાવરમાપ્નોતિ સમ્પદામ્॥25॥ ॥ ઇતિ દેવ્યા અર્ગલાસ્તોત્રં સમ્પૂર્ણમ્ ॥
https://www.lokdayro.com/
॥ अथार्गलास्तोत्रम् ॥ ॐ अस्य श्रीअर्गलास्तोत्रमन्त्रस्य विष्णुर्ऋषिः,अनुष्टुप् छन्दः, श्रीमहालक्ष्मीर्देवता, श्रीजगदम्बाप्रीतयेसप्तशतीपाठाङ्गत्वेन जपे विनियोगः॥ ॐ नमश्चण्डिकायै॥ मार्कण्डेय उवाच ॐ जयन्ती मङ्गला काली भद्रकाली कपालिनी। दुर्गा क्षमा शिवा धात्री स्वाहा स्वधा नमोऽस्तु ते॥1॥ जय त्वं देवि चामुण्डे जय भूतार्तिहारिणि। जय सर्वगते देवि कालरात्रि नमोऽस्तु ते॥2॥ मधुकैटभविद्राविविधातृवरदे नमः। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥3॥ महिषासुरनिर्णाशि भक्तानां सुखदे नमः। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥4॥ रक्तबीजवधे देवि चण्डमुण्डविनाशिनि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥5॥ शुम्भस्यैव निशुम्भस्य धूम्राक्षस्य च मर्दिनि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥6॥ वन्दिताङ्घ्रियुगे देवि सर्वसौभाग्यदायिनि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥7॥ अचिन्त्यरुपचरिते सर्वशत्रुविनाशिनि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥8॥ नतेभ्यः सर्वदा भक्त्या चण्डिके दुरितापहे। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥9॥ स्तुवद्भ्यो भक्तिपूर्वं त्वां चण्डिके व्याधिनाशिनि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि१॥10॥ चण्डिके सततं ये त्वामर्चयन्तीह भक्तितः। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥11॥ देहि सौभाग्यमारोग्यं देहि मे परमं सुखम्। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥12॥ विधेहि द्विषतां नाशं विधेहि बलमुच्चकैः। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥13॥ विधेहि देवि कल्याणं विधेहि परमां श्रियम्। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥14॥ सुरासुरशिरोरत्ननिघृष्टचरणेऽम्बिके। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥15॥ विद्यावन्तं यशस्वन्तं लक्ष्मीवन्तं जनं कुरु। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥16॥ प्रचण्डदैत्यदर्पघ्ने चण्डिके प्रणताय मे। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥17॥ चतुर्भुजे चतुर्वक्त्रसंस्तुते परमेश्वरि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥18॥ कृष्णेन संस्तुते देवि शश्वद्भक्त्या सदाम्बिके। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥19॥ हिमाचलसुतानाथसंस्तुते परमेश्वरि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥20॥ इन्द्राणीपतिसद्भावपूजिते परमेश्वरि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥21॥ देवि प्रचण्डदोर्दण्डदैत्यदर्पविनाशिनि। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥22॥ देवि भक्तजनोद्दामदत्तानन्दोदयेऽम्बिके। रुपं देहि जयं देहि यशो देहि द्विषो जहि॥23॥ पत्नीं मनोरमां देहि मनोवृत्तानुसारिणीम्। तारिणीं दुर्गसंसारसागरस्य कुलोद्भवाम्॥24॥ इदं स्तोत्रं पठित्वा तु महास्तोत्रं पठेन्नरः। स तु सप्तशतीसंख्यावरमाप्नोति सम्पदाम्॥25॥ ॥ इति देव्या अर्गलास्तोत्रं सम्पूर्णम् ॥
https://www.lokdayro.com/
. athargalastotram. 'om asya sri'argalastotramantrasya visnur'rsih ، anustup chandah ، srimahalaksmirdevata ، srijagadambapritaye saptasatipathangatvena jape viniyogah. 'om namascandikayai. markandeya uvaca 'om jayanti mangala kali bhadrakali kapalini. durga ksama siva dhatri svaha svadha namostu te .1. jaya tvam devi camunde jaya bhutartiharini. jaya sarvagate devi kalaratri namostu te .2. madhukaitabhavidravividhatrvarade namah. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .3. mahisasuranirnasi bhaktanam sukhade namah. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .4. raktabijavadhe devi candamundavinasini. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .5. sumbhasyaiva nisumbhasya dhumraksasya ca mardini. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .6. vanditanghriyuge devi sarvasaubhagyadayini. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .7. acintyarupacarite sarvasatruvinasini. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .8. natebhyah sarvada bhaktya candike duritapahe. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .9. stuvadbhyo bhaktipurvam tvam candike vyadhinasini. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi 1.10. candike satatam ye tvamarcayantiha bhaktitah. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .11. dehi saubhagyamarogyam dehi me paramam sukham. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .12. vidhehi dvisatam nasam vidhehi balamuccakaih. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .13. vidhehi devi kalyanam vidhehi paramam sriyam. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .14. surasurasiroratnanighrstacaranembike. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .15. vidyavantam yasasvantam laksmivantam janam kuru. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .16. pracandadaityadarpaghne candike pranataya me. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .17. caturbhuje caturvaktrasanstute paramesvari. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .18. krsnena sanstute devi sasvadbhaktya sadambike. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .19. himacalasutanathasanstute paramesvari. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .20. indranipatisadbhavapujite paramesvari. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .21. devi pracandadordandadaityadarpavinasini. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .22. devi bhaktajanoddamadattanandodayembike. rupam dehi jayam dehi yaso dehi dviso jahi .23. patnim manoramam dehi manovrttanusarinim. durgasansarasagarasya kulodbhavam .24. idam stotram pathitva tu mahastotram pathennarah. sa tu saptasatisankhyavaramapnoti sampadam .25. . iti devya argalastotram sampurnam.
https://www.lokdayro.com/
આ ભજન ના રચયિતા : ? 🙁
આ ભજન ના પ્રચલિત ભજનીક : ? 🙁
આ ભજન ક્યાં રાગો માં ગવાય છે : ? 🙁
આ ભજન ક્યાં તાલ માં ગવાય છે : ? 🙁
તમે આ સવાલો ના જવાબ આપીને તમારું યોગદાન આપી શકો છો...... Send your answers
ये भजन के रचयिता : ? 🙁
ये भजन के प्रचलित भजनीक : ? 🙁
किस किस रागो में ये भजन गाया जाता हे : ? 🙁
ये भजन कोनसे ताल में गाया जाता हे : ? 🙁
यह सवालों के उत्तर दे कर आप अपना योगदान दे सकते हे ...... Send your answers
writer of this bhajan : ? 🙁
popular bhajanik of this bhajan : ? 🙁
this song is sung under a which Raag : ? 🙁
this song is sung under a which taal : ? 🙁
you can contribute here by answering these quistions...... Send your answers
અનુરાધા પૌડવાલ (જન્મ 27 ઓક્ટોબર 1954) એ ભારતમાં હાલ સક્રિય બોલિવૂડ ગાયિકા છે.
ભારત સરકાર દ્વારા તેમને ભારતીયનો ચોથો સર્વોત્તમ એવોર્ડ પદ્મશ્રી એવોર્ડ આપવામાં આવ્યો છે. તેમને national filmfare એવોર્ડ પણ મળ્યા છે અને તેમને ચાર ફિલ્મફેર એવોર્ડ પણ મળ્યા છે. મુખ્યત્વે bollywood singer હોવા છતાં, તેમણે અનેક ભજનો પણ ગાયાં.
अनुराधा पौडवाल (जन्म 27 अक्टूबर 1954) हाल भारत में वह एक सक्रिय बॉलीवुड गायिका हैं।
उन्हें भारत सरकार द्वारा चौथे सर्वश्रेष्ठ भारतीय पुरस्कार पद्म श्री पुरस्कार से सम्मानित किया गया है। उन्हें राष्ट्रीय फिल्मफेयर पुरस्कार और चार फिल्मफेयर पुरस्कार भी मिले हैं। हालांकि मुख्य रूप से वह एक bollywood singer हे , उन्होंने कई भजन भी गाए।
Anuradha Paudwal (born 27 October 1954) is an active Bollywood singer in India.
She was awarded to Padma Shri, the fourth-highest award of Indian society, by the Government of India in 2017. she is the recipient of the National Film Award and has received four Filmfare awards. Although mainly a playwright, he also sang several bhajans.
અહી આપેલી માહિતી માં કોઈ ભૂલ થઈ હોય તો તમે અહી મેસેજ કરીને જાણ કરી શકો છો......
તમારા માર્ગદર્શન અને સૂચનો પણ આવકાર્ય છે...
જો તમને જોઈતું કોઈપણ ગીત અહીં ઉપલબ્ધ ન હોય , તો તમે તે સીધું અમને અહીં પૂછીને તે ગીત મેળવી શકો છો ... તમે તમારો સંદેશ અહીં મોકલી શકો છો ...
You can also submit lyrics here...
यदि यहाँ दी गई जानकारी में कोई त्रुटि है, तो आप यहाँ एक संदेश भेजकर रिपोर्ट कर सकते हैं ...
आपके मार्गदर्शन और सुझावों का भी स्वागत है ...
यदि आपके द्वारा चाहा गया कोई भी गीत यहाँ उपलब्ध नहीं है, तो आप हमें यहाँ पूछकर उस गीत को प्राप्त कर सकते हैं ... आप अपना संदेश यहाँ भेज सकते हैं ...
You can also submit lyrics here...
If there is any error in the information given here, you can report it by sending a message here...
Your guidance and suggestions are also welcome ...
If any song that you want is not available here, then you can get that song by asking us directly here... you can send your message here...
You can also submit lyrics here...
You can show your appreciation & support for future development by donating
Do you want to be up to date with us? Sign up for our newsletter
By subscribing you agree to receive the newsletter & updated information from lokdayro.com gujarat, india. Policy