Keelakam (kilakam)

(Keelakam (kilakam) Lyrics, mp3, videos, biography, image gallery,fact behind this content, and communication section for this content)

 
Lyrics in gujarati
(કીલક સ્તોત્ર કા પાઠ દુર્ગા સપ્તશતી (દેવી માહાત્મ્ય) કે અંતર્ગત કિયા જાતા હૈ। ઇસ સ્તોત્ર કા પાઠ અનિવાર્ય રૂપ સે 
દુર્ગા કવચ
ઇસ સ્તોત્ર કે પહલે મંત્ર કા ૩૧ બાર પ્રતિદિન જપ કરને સે મન મેં શાન્તિ પ્રાપ્ત હોતી હૈ। યહાઁ કીલક સ્તોત્ર કા પૂરા વિવરણ અર્થ સહિત દિયા ગયા હૈ। )

~~અથ કીલક સ્તોત્રમ્~~

વિનિયોગઃ- ૐ અસ્ય કીલકમંત્રસ્ય શિવ ઋષિઃ અનુષ્ટુપ્ છન્દઃ શ્રીમહાસરસ્વતી દેવતા શ્રીજગદમ્બાપ્રીત્યર્થં સપ્તશતીપાઠાઙ્ગત્વેન જપે વિનિયોગઃ।।


ૐ નમશ્ચણ્ડિકાયૈ
માર્કણ્ડેય ઉવાચ-
ૐ વિશુદ્ધજ્ઞાનદેહાય ત્રિવેદીદિવ્યચક્ષુષે ।
શ્રેયઃપ્રાપ્તિનિમિત્તાય નમઃ સોમાર્ધધારિણે ।।૧।।

સર્વમેતદ્વિજાનિયાન્મંત્રાણામભિકીલકમ્ ।
સો-અપિ ક્ષેમમવાપ્નોતિ સતતં જાપ્યતત્પરઃ ।।૨।।

(માર્કણ્ડેય જી કહતે હૈં- વિશુદ્ધ જ્ઞાન હી જિનકા શરીર હૈ, તીનોં વેદ હી જિનકે તીન નેત્ર હૈં, જો કલ્યાણ પ્રાપ્તિ કે હેતુ હૈં તથા અપને મસ્તક પર અર્ધચંદ્ર ધારણ કરતે હૈં, ઉન ભગવાન્ શિવ કો નમસ્કાર હૈ। મન્ત્રોં કા જો અભિકીલક હૈ અર્થાત મન્ત્રોં કી સિદ્ધિ મેં વિઘ્ન ઉપસ્થિત કરને વાલે શાપરૂપી કીલક કા નિવારણ કરને વાલા હૈ, ઉસ સપ્તશતી સ્તોત્ર કો સમ્પૂર્ણ રૂપ સે જાનના ચાહિએ (ઔર જાનકર ઉસકી ઉપાસના કરની ચાહિએ)।।૧-૨।।

સિધ્યન્ત્યુચ્યાટનાદીનિ વસ્તુનિ સકલાન્યપિ।
એતેન સ્તુવતાં દેવી સ્તોત્રમાત્રેણ સિદ્ધ્યતિ ।। ૩।।

ન મન્ત્રો નૌષધં તત્ર ન કિઞ્ચિદપિ વિદ્યતે।
વિના જાપ્યેન સિદ્ધ્યતે સર્વમુચ્ચાટનાદિકમ્ ।।૪।।

(ઉસકે ભી ઉચ્ચાટન આદિ કર્મ સિદ્ધ હોતે હૈં ઉસે ભી સમસ્ત દુર્લભ વસ્તુઓં કી પ્રાપ્તિ હોતી હૈ; તથાપિ જો અન્ય મન્ત્રોં કા જપ ન કરકે કેવલ ઇસ સપ્તશતી નામક સ્તોત્ર સે હી દેવી કી સ્તુતિ કરતે હૈં, ઉન્હેં સ્તુતિ માત્ર સે હી સચ્ચિદાનન્દસ્વરૂપિણી દેવી સિદ્ધ હો જાતી હૈં। ઉન્હેં અપને કાર્ય કી સિદ્ધિ કે લિયે મંત્ર, ઔષધિ તથા અન્ય કિસી સાધન કે ઉપયોગ કી આવશ્યકતા નહીં રહતી | બિના જપ કે ઉનકે ઉચ્ચાટન આદિ સમસ્ત અભિચારિક કર્મ સિદ્ધ હો જાતે હૈં ।।૩-૪।।)

સમગ્રાણ્યપિ સિદ્ધયન્તિ લોકશઙ્કામિમાં હરઃ।
કૃત્વા નિમન્ત્રયામાસ  સર્વમેવમિદં શુભમ્ ।।૫।।

સ્તોત્રં વૈ ચણ્ડિકાયાસ્તુ તચ્ચ ગુપ્તં ચકાર સઃ।
સમાપ્તિર્ન ચ પુણ્યસ્ય તાં યથાવાન્નિયન્ત્રણામ્ ।।૬।।

(ઇતના હી નહીં ,ઉનકી સંપૂર્ણ અભીષ્ટ વસ્તુએઁ ભી સિદ્ધ હોતી હૈ | લોગોં કે મન મેં યહ શંકા થી કિ 'જબ કેવલ સપ્તશતી કી ઉપાસના સે ભી સામાન રૂપ સે અથવા સપ્તશતી કો છોड़કર અન્ય મંત્રો કી ઉપાસના સે ભી સામાન રૂપ સે સબ કાર્ય સિદ્ધ હોતે હૈ, અબ ઇનમે શ્રેષ્ઠ કૌન સા સાધન હૈ?' લોગોં કી ઇસ શંકા કો સામને રખકર ભગવાન્ શંકર ને અપને પાસ આએ હુએ જિજ્ઞાસુઓં કો સમઝાયા કી યહ સપ્તશતી નામક સંપૂર્ણ સ્રોત હી સર્વશ્રેષ્ઠ એવં કલ્યાણમય હૈ તદનન્તર ભગવતી ચણ્ડિકાકે સપ્તશતી નામક સ્ત્રોત કો મહાદેવ જી ને ગુપ્ત કર દિયા; સપ્તશતી કે પાઠસે જો પુણ્ય પ્રાપ્ત હોતા હૈ, ઉસકી કભી સમાપ્તિ નહીં હોતી; કિંતુ અન્ય મંત્રો કે જપજન્ય પુણ્ય કી સમાપ્તિ હો જાતી હૈ, અતઃ ભગવાન્ શિવ ને અન્ય મંત્રો કી અપેક્ષા જો સપ્તશતી કી હી શ્રેષ્ઠતા કા નિર્ણય કિયા ઉસે જાનના ચાહિએ ।।૫-૬।।)

સોઅપિ  ક્ષેમમવાપ્નોતિ  સર્વમેવં ન સંશયઃ।
કૃષ્ણાયાં વા ચતુર્દશ્યામષ્ટમ્યાં વા સમાહિતઃ ।।૭।।

દદાતિ પ્રતિગૃહ્ણાતિ નાન્યથૈષા પ્રસીદતિ।
ઇત્થંરૂપેણ કીલેન મહાદેવેન કીલિતમ ।।૮।।

(અન્ય મંત્રો કા જપ કરનેવાલા પુરુષ ભી યદિ સપ્તશતી કે સ્ત્રોત ઔર જપ કા અનુષ્ઠાન કર લે તો વહ ભી પૂર્ણ રૂપ સે હી કલ્યાણ કા ભાગી હોતા હૈ, ઇસમેં તનિક ભી સંદેહ નહીં હૈ, જો સાધક કૃષ્ણપક્ષ કી ચતુર્દશી અથવા અષ્ટમી કો એકાગ્રચિત હોકર ભગવતી કીસેવા મેં અપના સર્વસ્વા સમર્પિત કર દેતા હૈ ઔર ફિર ઉસે પ્રસાદ રૂપ સે ગ્રહણ કરતા હૈ, ઉસી પર ભગાવતી પ્રસન્ન હોતી હૈ; અન્યથા ઉનકી પ્રસન્નતા નહીં પ્રાપ્ત હોતી; ઇસ પ્રકાર સિદ્ધિ કે પ્રતિબંધક રૂપ કીલકે દ્વારા મહાદેવ જી ને ઇસ સ્ત્રોત કો કીલિત કર રખા હૈ ।।૭-૮।।)

યો નિષ્કીલાં વિધાયૈનાં નિત્યં જપતિ સંસ્ફુટમ્।
સ સિદ્ધઃ સ ગણઃ સોઅપિ ગન્ધર્વો જાયતે નરઃ।।9।।

ન ચૈવાપ્યટતસ્તસ્ય ભયં ક્વાપીહ જાયતે।
નાપમૃત્યુવશં યાતિ મૃતો મોક્ષમવાપ્નુયાત્ ।।૧૦।।

(જો પૂર્વોક્ત રીતિ સે નિષ્કીલન કરકે ઇસ સપ્તસતી સ્ત્રોત કા પ્રતિદિન સ્પષ્ટ ઉચ્ચારણપૂર્વક પાઠ કરતા હૈ, વહ મનુસ્ય સિદ્ધ હો જાતા હૈ, વહી દેવી કા પાર્ષદ હોતા હૈ ઔર વહી ગાંધર્વ ભી હોતા હૈ । સર્વત્ર વિચરતે રહને પર ભી ઇસ સંસાર મેં ઉસે કહીં ભી ભય નહીં હોતા | વહ અપમૃત્યુ કે વશ મેં નહીં પड़તા તથા દેહ ત્યાગને કે અનન્તર મોક્ષ પ્રાપ્ત કર લેતા હૈ।।9-10।।)

જ્ઞાત્વા પ્રારભ્ય કુર્વીત ન કુર્વાણો વિનશ્યતિ।
તતો જ્ઞાત્વૈવ સમ્પન્નમિદં પ્રારભ્યતે બુધૈઃ ।।૧૧।।

સૌભાગ્યાદિ ચ યત્કિઞ્ચિત્ત દૃશ્યતે લલનાજને।
તત્સર્વં  તત્પ્રસાદેન તેન  જાપ્યમિદં શુભમ્ ।।૧૨।।

(અતઃ કીલન કો જાનકાર ઉસકા પરિહાર કરકે હી સપ્તસતી કા પાઠ આરંભ કરે, જો ઐસા હી કરતા ઉસકા નાશ હો જાતા હૈ, ઇસલિએ કીલકઔર નિષ્કીલન કા જ્ઞાન પ્રાપ્ત કરને પર હી યહ સ્ત્રોત નિર્દોષ હોતા હૈ ઔર વિદ્વાન્ પુરુષ ઇસ નિર્દોષ સ્તોત્ર કા હી પાઠ આરંભ કરતે હૈ। સ્ત્રિયોં મેં જો કુછ ભી સૌભાગ્ય આદિ દૃશ્ટિગોચર હોતા હૈ, વહ સબ દેવી કે પ્રસાદ કા હી ફલ હૈ | અતઃ ઇસ કલ્યાણમય સ્ત્રોત કા સદા જપ કરના ચાહિએ ।।૧૧-૧૨।।)

શનૈસ્તુ જપ્યમાને-અસ્મિન સ્તોત્રે સમ્પત્તિરુચ્ચકૈઃ।
ભવત્યેવ  સમગ્રાપિ  તતઃ  પ્રારભ્યમેવ  તત્ ।।૧૩।।

ઐશ્વર્યં    યત્પ્રસાદેન   સૌભાગ્યારોગ્યસમ્પદઃ।
શત્રુહાનિઃ પરો મોક્ષઃ સ્તૂયતે સા ન કિં જનૈઃ।।ૐ।।૧૪।।

(ઇસ સ્ત્રોત કા મંદ સ્વર સે પાઠ કરને પર સ્વલ્પ ફલ કી સિદ્ધિ હૈ, અતઃ ઉચ્ચ સ્વર સે હી ઇસકા પાઠ આરંભ કરના ચાહિએ જિનકે પ્રસાદ સે ઐશ્વર્ય, સૌભાગ્ય, આરોગ્ય, સમ્પત્તિ, શત્રુનાશ તથા પરમ મોક્ષ કી ભી સિદ્ધિ હોતી હૈ, ઉન કલ્યાણમયી જગદમ્બા કી સ્તુતિ મનસા ક્યોં નહીં કરતે ?
ઇતિ શ્રી દેવ્યાઃ કીલકસ્તોત્રમ સમ્પૂર્ણમ્ ।)

https://www.lokdayro.com/

Lyrics in hindi
(कीलक स्तोत्र का पाठ दुर्गा सप्तशती (देवी माहात्म्य) के अंतर्गत किया जाता है। इस स्तोत्र का पाठ अनिवार्य रूप से 
दुर्गा कवच
इस स्तोत्र के पहले मंत्र का ३१ बार प्रतिदिन जप करने से मन में शान्ति प्राप्त होती है। यहाँ कीलक स्तोत्र का पूरा विवरण अर्थ सहित दिया गया है। )

~~अथ कीलक स्तोत्रम्~~

विनियोगः- ॐ अस्य कीलकमंत्रस्य शिव ऋषिः अनुष्टुप् छन्दः श्रीमहासरस्वती देवता श्रीजगदम्बाप्रीत्यर्थं सप्तशतीपाठाङ्गत्वेन जपे विनियोगः।।


ॐ नमश्चण्डिकायै
मार्कण्डेय उवाच-
ॐ विशुद्धज्ञानदेहाय त्रिवेदीदिव्यचक्षुषे ।
श्रेयःप्राप्तिनिमित्ताय नमः सोमार्धधारिणे ।।१।।

सर्वमेतद्विजानियान्मंत्राणामभिकीलकम् ।
सो-अपि क्षेममवाप्नोति सततं जाप्यतत्परः ।।२।।

(मार्कण्डेय जी कहते हैं- विशुद्ध ज्ञान ही जिनका शरीर है, तीनों वेद ही जिनके तीन नेत्र हैं, जो कल्याण प्राप्ति के हेतु हैं तथा अपने मस्तक पर अर्धचंद्र धारण करते हैं, उन भगवान् शिव को नमस्कार है। मन्त्रों का जो अभिकीलक है अर्थात मन्त्रों की सिद्धि में विघ्न उपस्थित करने वाले शापरूपी कीलक का निवारण करने वाला है, उस सप्तशती स्तोत्र को सम्पूर्ण रूप से जानना चाहिए (और जानकर उसकी उपासना करनी चाहिए)।।१-२।।

सिध्यन्त्युच्याटनादीनि वस्तुनि सकलान्यपि।
एतेन स्तुवतां देवी स्तोत्रमात्रेण सिद्ध्यति ।। ३।।

न मन्त्रो नौषधं तत्र न किञ्चिदपि विद्यते।
विना जाप्येन सिद्ध्यते सर्वमुच्चाटनादिकम् ।।४।।

(उसके भी उच्चाटन आदि कर्म सिद्ध होते हैं उसे भी समस्त दुर्लभ वस्तुओं की प्राप्ति होती है; तथापि जो अन्य मन्त्रों का जप न करके केवल इस सप्तशती नामक स्तोत्र से ही देवी की स्तुति करते हैं, उन्हें स्तुति मात्र से ही सच्चिदानन्दस्वरूपिणी देवी सिद्ध हो जाती हैं। उन्हें अपने कार्य की सिद्धि के लिये मंत्र, औषधि तथा अन्य किसी साधन के उपयोग की आवश्यकता नहीं रहती | बिना जप के उनके उच्चाटन आदि समस्त अभिचारिक कर्म सिद्ध हो जाते हैं ।।३-४।।)

समग्राण्यपि सिद्धयन्ति लोकशङ्कामिमां हरः।
कृत्वा निमन्त्रयामास  सर्वमेवमिदं शुभम् ।।५।।

स्तोत्रं वै चण्डिकायास्तु तच्च गुप्तं चकार सः।
समाप्तिर्न च पुण्यस्य तां यथावान्नियन्त्रणाम् ।।६।।

(इतना ही नहीं ,उनकी संपूर्ण अभीष्ट वस्तुएँ भी सिद्ध होती है | लोगों के मन में यह शंका थी कि 'जब केवल सप्तशती की उपासना से भी सामान रूप से अथवा सप्तशती को छोड़कर अन्य मंत्रो की उपासना से भी सामान रूप से सब कार्य सिद्ध होते है, अब इनमे श्रेष्ठ कौन सा साधन है?' लोगों की इस शंका को सामने रखकर भगवान् शंकर ने अपने पास आए हुए जिज्ञासुओं को समझाया की यह सप्तशती नामक संपूर्ण स्रोत ही सर्वश्रेष्ठ एवं कल्याणमय है तदनन्तर भगवती चण्डिकाके सप्तशती नामक स्त्रोत को महादेव जी ने गुप्त कर दिया; सप्तशती के पाठसे जो पुण्य प्राप्त होता है, उसकी कभी समाप्ति नहीं होती; किंतु अन्य मंत्रो के जपजन्य पुण्य की समाप्ति हो जाती है, अतः भगवान् शिव ने अन्य मंत्रो की अपेक्षा जो सप्तशती की ही श्रेष्ठता का निर्णय किया उसे जानना चाहिए ।।५-६।।)

सोअपि  क्षेममवाप्नोति  सर्वमेवं न संशयः।
कृष्णायां वा चतुर्दश्यामष्टम्यां वा समाहितः ।।७।।

ददाति प्रतिगृह्णाति नान्यथैषा प्रसीदति।
इत्थंरूपेण कीलेन महादेवेन कीलितम ।।८।।

(अन्य मंत्रो का जप करनेवाला पुरुष भी यदि सप्तशती के स्त्रोत और जप का अनुष्ठान कर ले तो वह भी पूर्ण रूप से ही कल्याण का भागी होता है, इसमें तनिक भी संदेह नहीं है, जो साधक कृष्णपक्ष की चतुर्दशी अथवा अष्टमी को एकाग्रचित होकर भगवती कीसेवा में अपना सर्वस्वा समर्पित कर देता है और फिर उसे प्रसाद रूप से ग्रहण करता है, उसी पर भगावती प्रसन्न होती है; अन्यथा उनकी प्रसन्नता नहीं प्राप्त होती; इस प्रकार सिद्धि के प्रतिबंधक रूप कीलके द्वारा महादेव जी ने इस स्त्रोत को कीलित कर रखा है ।।७-८।।)

यो निष्कीलां विधायैनां नित्यं जपति संस्फुटम्।
स सिद्धः स गणः सोअपि गन्धर्वो जायते नरः।।9।।

न चैवाप्यटतस्तस्य भयं क्वापीह जायते।
नापमृत्युवशं याति मृतो मोक्षमवाप्नुयात् ।।१०।।

(जो पूर्वोक्त रीति से निष्कीलन करके इस सप्तसती स्त्रोत का प्रतिदिन स्पष्ट उच्चारणपूर्वक पाठ करता है, वह मनुस्य सिद्ध हो जाता है, वही देवी का पार्षद होता है और वही गांधर्व भी होता है । सर्वत्र विचरते रहने पर भी इस संसार में उसे कहीं भी भय नहीं होता | वह अपमृत्यु के वश में नहीं पड़ता तथा देह त्यागने के अनन्तर मोक्ष प्राप्त कर लेता है।।9-10।।)

ज्ञात्वा प्रारभ्य कुर्वीत न कुर्वाणो विनश्यति।
ततो ज्ञात्वैव सम्पन्नमिदं प्रारभ्यते बुधैः ।।११।।

सौभाग्यादि च यत्किञ्चित्त दृश्यते ललनाजने।
तत्सर्वं  तत्प्रसादेन तेन  जाप्यमिदं शुभम् ।।१२।।

(अतः कीलन को जानकार उसका परिहार करके ही सप्तसती का पाठ आरंभ करे, जो ऐसा ही करता उसका नाश हो जाता है, इसलिए कीलकऔर निष्कीलन का ज्ञान प्राप्त करने पर ही यह स्त्रोत निर्दोष होता है और विद्वान् पुरुष इस निर्दोष स्तोत्र का ही पाठ आरंभ करते है। स्त्रियों में जो कुछ भी सौभाग्य आदि दृश्टिगोचर होता है, वह सब देवी के प्रसाद का ही फल है | अतः इस कल्याणमय स्त्रोत का सदा जप करना चाहिए ।।११-१२।।)

शनैस्तु जप्यमाने-अस्मिन स्तोत्रे सम्पत्तिरुच्चकैः।
भवत्येव  समग्रापि  ततः  प्रारभ्यमेव  तत् ।।१३।।

ऐश्वर्यं    यत्प्रसादेन   सौभाग्यारोग्यसम्पदः।
शत्रुहानिः परो मोक्षः स्तूयते सा न किं जनैः।।ॐ।।१४।।

(इस स्त्रोत का मंद स्वर से पाठ करने पर स्वल्प फल की सिद्धि है, अतः उच्च स्वर से ही इसका पाठ आरंभ करना चाहिए जिनके प्रसाद से ऐश्वर्य, सौभाग्य, आरोग्य, सम्पत्ति, शत्रुनाश तथा परम मोक्ष की भी सिद्धि होती है, उन कल्याणमयी जगदम्बा की स्तुति मनसा क्यों नहीं करते ?
इति श्री देव्याः कीलकस्तोत्रम सम्पूर्णम् ।)

https://www.lokdayro.com/

Lyrics in english
(kilaka stotra ka patha durga saptasati (devi mahatmya) ke antargata kiya jata hai. isa stotra ka patha anivarya rupa se
durga kavaca
isa stotra ke pahale mantra ka 31 bara pratidina japa karane se mana mem santi prapta hoti hai. yaham kilaka stotra ka pura vivarana artha sahita diya gaya hai. )
~~ atha kilaka stotram ~~
viniyogah- 'om asya kilakamantrasya siva rsih anustup chandah srimahasarasvati devata srijagadambaprityartham saptasatipathangatvena jape viniyogah ..
'om namascandikayai
markandeya uvaca-
'om visud'dhajnanadehaya trivedidivyacaksuse.
sreyahpraptinimittaya namah somardhadharine ..1 ..
sarvametadvijaniyanmantranamabhikilakam.
so-api ksemamavapnoti satatam japyatatparah ..2 ..
(markandeya ji kahate haim- visud'dha jnana hi jinaka sarira hai ، tinom veda hi jinake tina netra haim ، jo kalyana prapti ke hetu haim tatha apane mastaka para ardhacandra dharana karate haim ، una bhagavan siva ko namaskara hai. mantrom ka jo abhikilaka hai arthata mantrom ki sid'dhi mem vighna upasthita karane vale saparupi kilaka ka nivarana karane vala hai ، usa saptasati stotra ko sampurna rupa se janana cahi'e (aura janakara usaki upasana karani cahi'e) .. 1-2 ..
sidhyantyucyatanadini vastuni sakalan'yapi.
etena stuvatam devi stotramatrena sid'dhyati .. 3 ..
na mantro nausadham tatra na kincidapi vidyate.
vina japyena sid'dhyate sarvamuccatanadikam ..4 ..
(usake bhi uccatana adi karma sid'dha hote haim use bhi samasta durlabha vastu'om ki prapti hoti hai ؛ tathapi jo an'ya mantrom ka japa na karake kevala isa saptasati namaka stotra se hi devi ki stuti karate haim ، unhem stuti matra se hi saccidanandasvarupini devi sid'dha ho haim. unhem apane karya ki sid'dhi ke liye mantra ، ausadhi tatha an'ya kisi sadhana ke upayoga ki avasyakata nahim rahati | bina japa ke unake uccatana adi samasta abhicarika karma sid'dha ho jate haim ..3-4 ..)
samagranyapi sid'dhayanti lokasankamimam harah.
krtva nimantrayamasa sarvamevamidam subham ..5 ..
stotram vai candikayastu tacca guptam cakara sah.
samaptirna ca punyasya tam yathavanniyantranam ..6 ..
(itana hi nahim ، unaki sampurna abhista vastu'em bhi sid'dha hoti hai | logom ke mana mem yaha sanka thi ki 'jaba kevala saptasati ki upasana se bhi samana se athava saptasati ko cho ra an'ya mantro ki upasana se bhi samana rupa se saba hai، aba iname srestha kauna sa sadhana hai؟ 'logom ki isa sanka ko samane rakhakara bhagavan sankara ne apane pasa hu'e jijnasu'om ko samajhaya ki yaha namaka sampurna srota hi sarvasrestha evam kalyanamaya tadanantara bhagavati candikake saptasati namaka strota ko mahadeva ji ne kara diya ؛ saptasati ke pathase jo punya prapta hota hai ، usaki kabhi samapti nahim hoti ؛ kintu an'ya mantro ke japajan'ya punya ki samapti ho jati hai ، atah bhagavan siva ne an'ya mantro ki apeksa jo saptasati ki hi sresthata ka nirnaya kiya kiya janana cahi'e. .5-6 ..)
so'api ksemamavapnoti sarvamevam na sansayah.
krsnayam va caturdasyamastamyam va samahitah ..7 ..
dadati pratigrhnati nan'yathaisa prasidati.
it'thanrupena kilena mahadevena kilitama ..8 ..
(an'ya mantro ka japa karanevala purusa bhi yadi saptasati ke strota aura japa ka anusthana kara le to vaha bhi purna rupa hi kalyana ka bhagi hota hai ، isamem tanika bhi sandeha nahim hai ، jo sadhaka krsnapaksa ki caturdasi athava astami ko ekagracita hokara bhagavati kiseva mem apana sarvasva samarpita kara deta hai aura phira use prasada rupa se grahana karata hai ، usi para bhagavati prasanna hoti hai unaki prasannata nahim prapta hoti sid'dhi ke pratibandhaka rupa kilake mahadeva ji ne isa strota ko kilita kara rakha hai. .7-8 ..)
yo niskilam vidhayainam nityam japati sansphutam.
sa sid'dhah sa ganah so'api gandharvo jayate narah..9 ..
na caivapyatatastasya bhayam kvapiha jayate.
napamrtyuvasam yati mrto moksamavapnuyat ..10 ..
() nahim hota | vaha apamrtyu ke vasa mem nahim pa ra ta tatha deha tyagane ke anantara moksa prapta kara leta hai..9-10 ..)
jnatva prarabhya kurvita na kurvano vinasyati.
tato jnatvaiva sampannamidam prarabhyate budhaih ..11 ..
saubhagyadi ca yatkincitta drsyate lalanajane.
tatsarvam tatprasadena tena japyamidam subham ..12 ..
(atah kilana ko janakara usaka parihara karake hi saptasati ka patha arambha kare، jo aisa hi karata usaka nasa ho jata jata niskilana ka jnana prapta karane para hi yaha strota nirdosa hota aura vidvan purusa isa nirdosa stotra ka hi patha arambha karate hai. striyom mem jo kucha bhi saubhagya adi drstigocara hota hai، vaha saba devi ke prasada ka hi phala hai | atah isa kalyanamaya strota ka sada japa karana cahi'e ..11-12 ..)
sanaistu japyamane-asmina stotre sampattiruccakaih.
bhavatyeva samagrapi tatah prarabhyameva tat ..13 ..
aisvaryam yatprasadena saubhagyarogyasampadah.
satruhanih paro moksah stuyate sa na kim janaih..'om..14 ..
(isa strota ka manda svara se patha karane para svalpa phala ki sid'dhi hai ، atah ucca svara se hi isaka patha karana cahi'e jinake prasada se aisvarya ، saubhagya ، arogya ، sampatti ، satrunasa tatha parama moksa ki bhi sid'dhi hoti hai ، una kalyanamayi jagadamba ki stuti manasa kyom nahim karate؟
iti sri devyah kilakastotrama sampurnam.)

https://www.lokdayro.com/

View this post on Instagram

A post shared by Hardik Velani (@hardik_velani)


Share this on :-
mp3 section
video section
તમારા મનગમતા કલાકારના સ્વર માં આ ભજન સાંભળો
Some fact about this contant :-

આ ભજન ના રચયિતા : ? 🙁

આ ભજન ના પ્રચલિત ભજનીક : ? 🙁

આ ભજન ક્યાં રાગો માં ગવાય છે : ? 🙁

આ ભજન ક્યાં તાલ માં ગવાય છે : ? 🙁

તમે આ સવાલો ના જવાબ આપીને તમારું યોગદાન આપી શકો છો...... Send your answers

ये भजन के रचयिता : ? 🙁

ये भजन के प्रचलित भजनीक : ? 🙁

किस किस रागो में ये भजन गाया जाता हे : ? 🙁

ये भजन कोनसे ताल में गाया जाता हे : ? 🙁

यह सवालों के उत्तर दे कर आप अपना योगदान दे सकते हे ...... Send your answers

writer of this bhajan : ? 🙁

popular bhajanik of this bhajan : ? 🙁

this song is sung under a which Raag : ? 🙁

this song is sung under a which taal : ? 🙁

you can contribute here by answering these quistions...... Send your answers

Anuradha paudwal Biography :-
Narayan swami ni biography

અનુરાધા પૌડવાલ (જન્મ 27 ઓક્ટોબર 1954) એ ભારતમાં હાલ સક્રિય બોલિવૂડ ગાયિકા છે.

ભારત સરકાર દ્વારા તેમને ભારતીયનો ચોથો સર્વોત્તમ એવોર્ડ પદ્મશ્રી એવોર્ડ આપવામાં આવ્યો છે. તેમને national filmfare એવોર્ડ પણ મળ્યા છે અને તેમને ચાર ફિલ્મફેર એવોર્ડ પણ મળ્યા છે. મુખ્યત્વે bollywood singer હોવા છતાં, તેમણે અનેક ભજનો પણ ગાયાં.

અનુરાધા પૌડવાલ

Narayan swami ni biography

अनुराधा पौडवाल (जन्म 27 अक्टूबर 1954) हाल भारत में वह एक सक्रिय बॉलीवुड गायिका हैं।

उन्हें भारत सरकार द्वारा चौथे सर्वश्रेष्ठ भारतीय पुरस्कार पद्म श्री पुरस्कार से सम्मानित किया गया है। उन्हें राष्ट्रीय फिल्मफेयर पुरस्कार और चार फिल्मफेयर पुरस्कार भी मिले हैं। हालांकि मुख्य रूप से वह एक bollywood singer हे , उन्होंने कई भजन भी गाए।

अनुराधा पौडवाल

Narayan swami ni biography

Anuradha Paudwal (born 27 October 1954) is an active Bollywood singer in India.

She was awarded to Padma Shri, the fourth-highest award of Indian society, by the Government of India in 2017. she is the recipient of the National Film Award and has received four Filmfare awards. Although mainly a playwright, he also sang several bhajans.

ANURADHA PAUDWAL

IMAGE GALLARY

Anuradha paudwal bhajan lyrics
ક્રમ. અનુરાધા પોડવાલ એ ગાયેલા ભજન નું નામ
1 ગાયત્રી મંત્ર સંસ્કૃત
2 હે રામ
3 ઓમ નમ: શિવાય ધૂન
4 સુખકાર્તા દુખર્તા (આરતી)
5 શિવ અમૃત વાણી
6 મંગલ ભવન અમંગલ હારી (ચોપાઈ)
7 નંદ કિશોરા ચિત્ત ચકોરા
8 શ્રી રામ અમૃતવાણી
9 શોકોલી તોમારી ઇચ્છા
10 રુદ્રષ્ટકમ્
11 મેરો મન રામ હી રટે રે
12 માગો આનંદોમોયી
13 જય ગણેશ જય ગણેશ દેવા
14 મૈયર પાયે જોબ હોયે
15 સાંઈ અમૃતવાણી
16 ગંગા જી કી આરતી
17 શિવ પંચાક્ષર સ્તોત્ર
18 આમી મોન્ત્રો તોન્ત્રો
19 હે શંભુ બાબા મેરે ભોલે નાથ
20 નમો દેવી અનંત રૂપીની
21 આઓ મહિમા ગાયે ભોલેનાથ કી
22 દુર્ગા અમૃતવાણી
23 આરતી શ્રી રામાયણ જી કી
24 અંબે તુ હૈ જગદમ્બે કાળી
25 આનંદ નો ગરબો
26 સુભાહ સુભાહ લે ગણપતિ નામ
27 ઓમ જયંતી મંગલા કાલી
28 શ્રી ગણપતિ જી કી આરતી
29 ઓમ જય જગદીશ હરે
30 મન મેરા મંદિર શિવ મેરી પૂજા
31 શિવ તાંડવ સ્તોત્ર
32 શ્રી રામચંદ્ર કૃપાળુ ભજમન
33 જય મા દક્ષિણેશ્વરી કાળી
34 અર્ગલા સ્તોત્રમ (અથ આર્ગલા સ્તોત્રમ)
35 કીલકમ્
36 જોતન વાલી તેરા નામ જપે
37 સાંઈ દેવ સાઈ દેવા
38 ના તાતો ના માતા
39 જય સંતોષી માતા (આરતી)
40 મહા મૃત્યુંજય મંત્ર
41 સિંદુર લાલ ચઢાયો
42 મિલતા હૈ સચ્ચા સુખ કેવલ શિવ તુમ્હારે ચરણો મેં
43 આરતી કીજે હનુમાન લાલા કી
44 દુર્ગે દુર્ઘટ ભારી
45 સુંદર કાંડ
46 શ્રી વિંધેશ્વરી સ્તોત્ર
47 મે તો શિવ કી પૂજારીન બનુંગી
48 માનેચે શ્લોકા
49 દિલ એક મંદિર પ્યાર હૈ પૂજા
50 અબ જાગો મા
51 શ્રી સુક્તમ્
52 શ્રી રામ ચંદ્ર કૃપાળુ ભજ મન
53 જય શિવ ઓમકારા
54 કબ સે ખડી હૂં જગદમ્બે માં
55 ભેબે દેખ મોન
56 ભજમન રામ ચરણ સુખદાઈ
57 વૈષ્ણવ જન તો તેન કહિયે
58 ધ્યાન મંત્ર
59 ઓમ જય લક્ષ્મી માતા
60 જય અંબે ગૌરી
61 ગણપતિ બાપ્પા હર લો ભક્તો કી પીડ
62 શોતો નમે કોતો જોને
63 રંગા યે વો યે
64 મારબો રે સુગવા ધનુષ સે
65 જાગો જાગો દેવી માતા
66 જાગો મા હે ભવાની
67 કાન્હા કાન્હા કાનહા
68 નમસ્કાર સપ્તક
69 ગણેશ મંત્ર
70 એસી લગિ લગન
71 સપ્ત શ્લોકી
72 શ્રી બજરંગ બાણ
73 પાયો જી મૈને રામ રતન ધન પાયો
74 આરતી કુંજ બિહારી કી
75 શ્રી દુર્ગા ચાલીસા
76 મંગલ કર્તા સુખ કે
77 શ્રી બદ્રીનાથ અમૃતવાણી
78 શ્રી બદ્રી નાથ જી કી આરતી
79 શ્રી દુર્ગા કવચ
80 ઓમ જય પાર્વતી માતા
81 ગાયત્રી અમૃતવાણી
82 બોલો સાંઇ બોલો
83 અમર શાધ ના મિતિલો
84 ભરૂં ભરૂં આભાલ આલે
85 મીઠ્ઠે રસ સે ભરી રાધા
86 ઓમ જય સરસ્વતી માતા
87 પૌનહારી કી જય બોલો
88 સંકટ મોચન (હનુમાન અષ્ટક)
89 આજ મંગલવાર હૈ
90 ગજવંદન સુંદર
91 શ્રી વિંધેશ્વરી ચાલીસા
92 શ્રી રામરક્ષા સ્તોત્રા
93 અવચિતા પરિમલુ
94 શ્રી ચિંતપૂર્ણિ ચાળીસાવિશ્રાચે આર્ત માજ્યા મણિ પ્રકાશલે
95 વિશ્રાચે આર્ત માજ્યા મણિ પ્રકાશલે
96 જે કથા બોલિની
97 શ્રી ઉંધા નાગનાથ અમૃતવાણી
98 ઉઠ ઉઠ હો સાગલી
99 તન કે તંબુરે મે
100 સચ્ચા તેરા નામ
101 શિવ રક્ષા સ્તોત્ર
102 આમિ ગાને તોમાર પૂજા કોરી
103 ઠૂમક ચાલત રામચંદ્ર
104 રામ રામ સીતા રામ
105 રૂનુજુનું રૂનુજુનું રે ભમરા
106 તેરે દર પે આયે હમ
કેટલીક મન ની વાતો :-

અહી આપેલી માહિતી માં કોઈ ભૂલ થઈ હોય તો તમે અહી મેસેજ કરીને જાણ કરી શકો છો......

તમારા માર્ગદર્શન અને સૂચનો પણ આવકાર્ય છે...

જો તમને જોઈતું કોઈપણ ગીત અહીં ઉપલબ્ધ ન હોય , તો તમે તે સીધું અમને અહીં પૂછીને તે ગીત મેળવી શકો છો ... તમે તમારો સંદેશ અહીં મોકલી શકો છો ...

You can also submit lyrics here...

Send your message

क्रम. अनुराधा पोडवाल के गाये हुवे भजन
1 गायत्री मंत्र संस्कृत
2 हे राम
3 ओम नम: शिवाय धून
4 सुखकार्ता दुखर्ता (आरती)
5 शिव अमृत वाणी
6 मंगल भवन अमंगल हारी (चोपाई)
7 नंद किशोरा चित्त चकोरा
8 श्री राम अमृतवाणी
9 शोकोली तोमारी इच्छा
10 रुद्रष्टकम्
11 मेरो मन राम ही रटे रे
12 मागो आनंदोमोयी
13 जय गणेश जय गणेश देवा
14 मैयर पाये जोब होये
15 सांई अमृतवाणी
16 गंगा जी की आरती
17 शिव पंचाक्षर स्तोत्र
18 आमी मोन्त्रो तोन्त्रो
19 हे शंभु बाबा मेरे भोले नाथ
20 नमो देवी अनंत रूपीनी
21 आओ महिमा गाये भोलेनाथ की
22 दुर्गा अमृतवाणी
23 आरती श्री रामायण जी की
24 अंबे तु है जगदम्बे काळी
25 आनंद नो गरबो
26 सुभाह सुभाह ले गणपति नाम
27 ओम जयंती मंगला काली
28 श्री गणपति जी की आरती
29 ओम जय जगदीश हरे
30 मन मेरा मंदिर शिव मेरी पूजा
31 शिव तांडव स्तोत्र
32 श्री रामचंद्र कृपाळु भजमन
33 जय मा दक्षिणेश्वरी काळी
34 अर्गला स्तोत्रम (अथ आर्गला स्तोत्रम)
35 कीलकम्
36 जोतन वाली तेरा नाम जपे
37 सांई देव साई देवा
38 ना तातो ना माता
39 जय संतोषी माता (आरती)
40 महा मृत्युंजय मंत्र
41 सिंदुर लाल चढायो
42 मिलता है सच्चा सुख केवल शिव तुम्हारे चरणो में
43 आरती कीजे हनुमान लाला की
44 दुर्गे दुर्घट भारी
45 सुंदर कांड
46 श्री विंधेश्वरी स्तोत्र
47 मे तो शिव की पूजारीन बनुंगी
48 मानेचे श्लोका
49 दिल एक मंदिर प्यार है पूजा
50 अब जागो मा
51 श्री सुक्तम्
52 श्री राम चंद्र कृपाळु भज मन
53 जय शिव ओमकारा
54 कब से खडी हूं जगदम्बे मां
55 भेबे देख मोन
56 भजमन राम चरण सुखदाई
57 वैष्णव जन तो तेन कहिये
58 ध्यान मंत्र
59 ओम जय लक्ष्मी माता
60 जय अंबे गौरी
61 गणपति बाप्पा हर लो भक्तो की पीड
62 शोतो नमे कोतो जोने
63 रंगा ये वो ये
64 मारबो रे सुगवा धनुष से
65 जागो जागो देवी माता
66 जागो मा हे भवानी
67 कान्हा कान्हा कानहा
68 नमस्कार सप्तक
69 गणेश मंत्र
70 एसी लगि लगन
71 सप्त श्लोकी
72 श्री बजरंग बाण
73 पायो जी मैने राम रतन धन पायो
74 आरती कुंज बिहारी की
75 श्री दुर्गा चालीसा
76 मंगल कर्ता सुख के
77 श्री बद्रीनाथ अमृतवाणी
78 श्री बद्री नाथ जी की आरती
79 श्री दुर्गा कवच
80 ओम जय पार्वती माता
81 गायत्री अमृतवाणी
82 बोलो सांइ बोलो
83 अमर शाध ना मितिलो
84 भरूं भरूं आभाल आले
85 मीठ्ठे रस से भरी राधा
86 ओम जय सरस्वती माता
87 पौनहारी की जय बोलो
88 संकट मोचन (हनुमान अष्टक)
89 आज मंगलवार है
90 गजवंदन सुंदर
91 श्री विंधेश्वरी चालीसा
92 श्री रामरक्षा स्तोत्रा
93 अवचिता परिमलु
94 श्री चिंतपूर्णि चाळीसा
95 विश्राचे आर्त माज्या मणि प्रकाशले
96 जे कथा बोलिनी
97 श्री उंधा नागनाथ अमृतवाणी
98 उठ उठ हो सागली
99 तन के तंबुरे मे
100 सच्चा तेरा नाम
101 शिव रक्षा स्तोत्र
102 आमि गाने तोमार पूजा कोरी
103 ठूमक चालत रामचंद्र
104 राम राम सीता राम
105 रूनुजुनुं रूनुजुनुं रे भमरा
106 तेरे दर पे आये हम
कुछ मन के विचार :-

यदि यहाँ दी गई जानकारी में कोई त्रुटि है, तो आप यहाँ एक संदेश भेजकर रिपोर्ट कर सकते हैं ...

आपके मार्गदर्शन और सुझावों का भी स्वागत है ...

यदि आपके द्वारा चाहा गया कोई भी गीत यहाँ उपलब्ध नहीं है, तो आप हमें यहाँ पूछकर उस गीत को प्राप्त कर सकते हैं ... आप अपना संदेश यहाँ भेज सकते हैं ...

You can also submit lyrics here...

Send your message

No. Name of a bhajan which is sung by anuradha paudwal
1 Gayatri mantra sanskrit
2 He ram
3 Om namah shivay dhun
4 Sukhkarta Dukhharta (Aarti)
5 shiv amrit vani
6 Mangal Bhavan Amangal Haari (Chaupaiyan)
7 Nand Kishora Chitt Chakora
8 Shri Ram Amritvaani
9 Shokoli Tomari Ichchha
10 Rudrashtakam
11 Mero Man Ram Hi Rate Re
12 Maago Anandomoyee
13 Jai Ganesh Jai Ganesh Deva
14 Maayer Paye Joba Hoye
15 Sai Amritvani
16 Ganga Ji Ki Aarti
17 Shiv Panchakshar Stotra
18 Aami Montro Tontro
19 Hey Shambhu Baba Mere Bhole Nath
20 Namo Devi Anant Rupini
21 Aao Mahima Gaye Bholenath
22 Durga Amritwani
23 Aarti Shri Ramayan Ji Ki
24 Ambe Tu Hai Jagdambe Kaali
25 Anand No Garbo
26 Subaha Subaha Le Ganapati Naama
27 Om jayanti mangala kali
28 Shri Ganpati Ji Ki Aarti
29 Om Jai Jagdish Hare
30 Mann Mera Mandir Shiv Meri Puja
31 Shiv Tandav Stotra
32 Shri Ramchandra Kripalu Bhajman
33 Jai Maa Dakshinesuwari Kaali
34 Argala Stotram (Ath argala stotram)
35 Keelakam
36 Jotan Wali Tera Naam Jape
37 Sai Deva Saideva
38 Na Tato Na Mata
39 Jai Santoshi Mata (Aarti)
40 Maha mrityunjay Mantra
41 Shendur Laal Chadhayo
42 Milta Hai Sachcha Sukh Kewal Shiv Tumhare Charno Mein
43 Aarti Kije Hanuman Lala Ki
44 Durge Durghat Bhaari
45 Sunder Kand
46 Shree Vindheshwari Stotra
47 Main To Shiv Ki Pujarin Banungi
48 Manache shloka
49 Dil Ek Mandir Pyar Hai Pooja
50 Ab Jaago Maa
51 Shree Suktam
52 shree ram chandra kripalu bhaj man
53 Jai Shiv Omkara
54 Kab Se Khadi Hoon Jagdambe Maa
55 Bhebe Dekh Mon
56 Bhajman Ram Charn Sukhdai
57 Vaishnava Jan To Tene Kahiye
58 Dhyan mantra
59 Om Jai Lakshmi Mata
60 Jai Ambe Gauri
61 Ganpati Bappa Har Lo Bhakton Ki Peer
62 Shoto Naame Koto Jone
63 Ranga Yei Vo Ye
64 Marbo Re Sugva Dhanush Se
65 Jago Jago Devi Mata
66 Jaago Maa Hey Bhawani
67 Kanha Kanha Kanha
68 Namaskar Saptak
69 Ganesh Mantra
70 Aisi Lagi Lagan
71 Saptashloki
72 Shree Bajrang Baan
73 Payo Ji Maine Ram Ratan Dhan Payo
74 Aarti Kunj Bihari Ki
75 Shree Durga Chalisa
76 Mangal Karta Sukh Ke
77 Shree Badrinath Amritwani
78 Shri Badri Nath Ji Ki Aarti
79 Shree Durga Kawach
80 Om Jai Parvati Mata
81 Gayatri Amritvaani
82 Bolo Sai Bolo
83 Aamaar Shadh Na Mitilo
84 Bharun Bharun Aabhal Aalay
85 Mitthe Rash Se Bhari Radha
86 Om Jai Saraswati Mata
87 Paunahari Ki Jai Bolo
88 Sankat Mochan (Hanuman Ashtak)
89 Aaj Mangalvaar Hai
90 Gajvadan Sundar
91 Shree Vindheshwari Chalisa
92 Shree Ramraksha Stotra
93 Avchita Parimalu
94 Shri Chintpurni chalisa
95 Visrache Aart Majhya Mani Prakashle
96 Je Katha Bolini
97 Shri Aundha Nagnath Amrutwani
98 Utha Utha Ho Saagli
99 Tan Ke Tambure Mein
100 Sancha Tera Naam
101 Shiv Raksha Stotra
102 Aami Gane Tomar Puja Kori
103 Thumak Chalat Ramchandra
104 Ram Ram Sita Ram
105 Runujhunu Runujhunu Re Bhramra
106 Tere Dar Pe Aye Hum
some thoughts of mind :-

If there is any error in the information given here, you can report it by sending a message here...

Your guidance and suggestions are also welcome ...

If any song that you want is not available here, then you can get that song by asking us directly here... you can send your message here...

You can also submit lyrics here...

Send your message

View this post on Instagram

A post shared by Hardik Velani (@hardik_velani)


Share this on :-

About the author

Hardik Velani
Lokdayro Community
Co-Founder at Lokdayro.com Entrepreneur, Bhajan anandi, musician, UI/UX designer, marketing analyst.

You can show your appreciation & support for future development by donating

www.lokdayro.com

Android and ios application is available...

you can directly download lokdayro application here from below... stay tune... 🙂

Do you want to be up to date with us? Sign up for our newsletter

By subscribing you agree to receive the newsletter & updated information from lokdayro.com gujarat, india. Policy