।। અથ શ્રી-સૂક્ત મંત્ર પાઠ ।। 1- ૐ હિરણ્યવર્ણાં હરિણીં, સુવર્ણરજતસ્ત્રજામ્ । ચન્દ્રાં હિરણ્મયીં લક્ષ્મીં, જાતવેદો મ આ વહ ।। 2- તાં મ આ વહ જાતવેદો, લક્ષ્મીમનપગામિનીમ્ । યસ્યાં હિરણ્યં વિન્દેયં, ગામશ્વં પુરૂષાનહમ્ ।। 3- અશ્વપૂર્વાં રથમધ્યાં, હસ્તિનાદપ્રમોદિનીમ્ । શ્રિયં દેવીમુપ હ્વયે, શ્રીર્મા દેવી જુષતામ્ ।। 4- કાં સોસ્મિતાં હિરણ્યપ્રાકારામાર્દ્રાં જ્વલન્તીં તૃપ્તાં તર્પયન્તીમ્ । પદ્મેસ્થિતાં પદ્મવર્ણાં તામિહોપ હ્વયે શ્રિયમ્ ।। 5- ચન્દ્રાં પ્રભાસાં યશસા જ્વલન્તીં શ્રિયં લોકે દેવજુષ્ટામુદારામ્ । તાં પદ્મિનીમીં શરણં પ્ર પદ્યે અલક્ષ્મીર્મે નશ્યતાં ત્વાં વૃણે ।। 6- આદિત્યવર્ણે તપસોઽધિ જાતો વનસ્પતિસ્તવ વૃક્ષોઽક્ષ બિલ્વઃ । તસ્ય ફલાનિ તપસા નુદન્તુ યા અન્તરા યાશ્ચ બાહ્યા અલક્ષ્મીઃ ।। 7- ઉપૈતુ માં દૈવસખઃ, કીર્તિશ્ચ મણિના સહ । પ્રાદુર્ભૂતોઽસ્મિ રાષ્ટ્રેઽસ્મિન્, કીર્તિમૃદ્ધિં દદાતુ મે ।। 8- ક્ષુત્પિપાસામલાં જ્યેષ્ઠામલક્ષ્મીં નાશયામ્યહમ્ । અભૂતિમસમૃદ્ધિં ચ, સર્વાં નિર્ણુદ મે ગૃહાત્ ।। 9- ગન્ધદ્વારાં દુરાધર્ષાં, નિત્યપુષ્ટાં કરીષિણીમ્ । ઈશ્વરીં સર્વભૂતાનાં, તામિહોપ હ્વયે શ્રિયમ્ ।। 10- મનસઃ કામમાકૂતિં, વાચઃ સત્યમશીમહિ । પશૂનાં રૂપમન્નસ્ય, મયિ શ્રીઃ શ્રયતાં યશઃ ।। 11- કર્દમેન પ્રજા ભૂતા મયિ સમ્ભવ કર્દમ । શ્રિયં વાસય મે કુલે માતરં પદ્મમાલિનીમ્ ।। 12- આપઃ સૃજન્તુ સ્નિગ્ધાનિ ચિક્લીત વસ મે ગૃહે । નિ ચ દેવીં માતરં શ્રિયં વાસય મે કુલે ।। 13- આર્દ્રાં પુષ્કરિણીં પુષ્ટિં પિંગલાં પદ્મમાલિનીમ્ । ચન્દ્રાં હિરણ્મયીં લક્ષ્મીં, જાતવેદો મ આ વહ ।। 14- આર્દ્રાં ય કરિણીં યષ્ટિં સુવર્ણાં હેમમાલિનીમ્ । સૂર્યાં હિરણ્મયીં લક્ષ્મીં જાતવેદો મ આ વહ ।। 15- તાં મ આ વહ જાતવેદો લક્ષ્મીમનપગામિનીમ્ । યસ્યાં હિરણ્યં પ્રભૂતં ગાવો દાસ્યોઽશ્વાન્ વિન્દેયં પુરુષાનહમ્ ।। 16- ય: શુચિ: પ્રયતો ભૂત્વા જુહુયાદાજ્યમન્વહમ્ । સૂક્તં પંચદશર્ચં ચ શ્રીકામ: સતતં જપેત્ ।। ।। ઇતિ સમાપ્તિ ।।
https://www.lokdayro.com/
।। अथ श्री-सूक्त मंत्र पाठ ।। 1- ॐ हिरण्यवर्णां हरिणीं, सुवर्णरजतस्त्रजाम् । चन्द्रां हिरण्मयीं लक्ष्मीं, जातवेदो म आ वह ।। 2- तां म आ वह जातवेदो, लक्ष्मीमनपगामिनीम् । यस्यां हिरण्यं विन्देयं, गामश्वं पुरूषानहम् ।। 3- अश्वपूर्वां रथमध्यां, हस्तिनादप्रमोदिनीम् । श्रियं देवीमुप ह्वये, श्रीर्मा देवी जुषताम् ।। 4- कां सोस्मितां हिरण्यप्राकारामार्द्रां ज्वलन्तीं तृप्तां तर्पयन्तीम् । पद्मेस्थितां पद्मवर्णां तामिहोप ह्वये श्रियम् ।। 5- चन्द्रां प्रभासां यशसा ज्वलन्तीं श्रियं लोके देवजुष्टामुदाराम् । तां पद्मिनीमीं शरणं प्र पद्ये अलक्ष्मीर्मे नश्यतां त्वां वृणे ।। 6- आदित्यवर्णे तपसोऽधि जातो वनस्पतिस्तव वृक्षोऽक्ष बिल्वः । तस्य फलानि तपसा नुदन्तु या अन्तरा याश्च बाह्या अलक्ष्मीः ।। 7- उपैतु मां दैवसखः, कीर्तिश्च मणिना सह । प्रादुर्भूतोऽस्मि राष्ट्रेऽस्मिन्, कीर्तिमृद्धिं ददातु मे ।। 8- क्षुत्पिपासामलां ज्येष्ठामलक्ष्मीं नाशयाम्यहम् । अभूतिमसमृद्धिं च, सर्वां निर्णुद मे गृहात् ।। 9- गन्धद्वारां दुराधर्षां, नित्यपुष्टां करीषिणीम् । ईश्वरीं सर्वभूतानां, तामिहोप ह्वये श्रियम् ।। 10- मनसः काममाकूतिं, वाचः सत्यमशीमहि । पशूनां रूपमन्नस्य, मयि श्रीः श्रयतां यशः ।। 11- कर्दमेन प्रजा भूता मयि सम्भव कर्दम । श्रियं वासय मे कुले मातरं पद्ममालिनीम् ।। 12- आपः सृजन्तु स्निग्धानि चिक्लीत वस मे गृहे । नि च देवीं मातरं श्रियं वासय मे कुले ।। 13- आर्द्रां पुष्करिणीं पुष्टिं पिंगलां पद्ममालिनीम् । चन्द्रां हिरण्मयीं लक्ष्मीं, जातवेदो म आ वह ।। 14- आर्द्रां य करिणीं यष्टिं सुवर्णां हेममालिनीम् । सूर्यां हिरण्मयीं लक्ष्मीं जातवेदो म आ वह ।। 15- तां म आ वह जातवेदो लक्ष्मीमनपगामिनीम् । यस्यां हिरण्यं प्रभूतं गावो दास्योऽश्वान् विन्देयं पुरुषानहम् ।। 16- य: शुचि: प्रयतो भूत्वा जुहुयादाज्यमन्वहम् । सूक्तं पंचदशर्चं च श्रीकाम: सततं जपेत् ।। ।। इति समाप्ति ।।
https://www.lokdayro.com/
.. atha sri-sukta mantra patha .. 1- 'om hiranyavarnam harinim، suvarnarajatastrajam. candram hiranmayim laksmim، jatavedo ma a vaha .. 2- tam ma a vaha jatavedo، laksmimanapagaminim. yasyam hiranyam vindeyam، gamasvam purusanaham .. 3- asvapurvam rathamadhyam، hastinadapramodinim. sriyam devimupa hvaye، srirma devi jusatam .. 4- kam sosmitam hiranyaprakaramardram jvalantim trptam tarpayantim. padmesthitam padmavarnam tamihopa hvaye sriyam .. 5- candram prabhasam yasasa jvalantim sriyam loke devajustamudaram. tam padminimim saranam pra padye alaksmirme nasyatam tvam vrne .. 6- adityavarne tapasodhi jato vanaspatistava vrksoksa bilvah. tasya phalani tapasa nudantu ya antara yasca bahya alaksmih .. 7- upaitu mam daivasakhah، kirtisca manina saha. pradurbhutosmi rastresmin، kirtimrd'dhim dadatu me .. 8- ksutpipasamalam jyesthamalaksmim nasayamyaham. abhutimasamrd'dhim ca، sarvam nirnuda me grhat .. 9- gandhadvaram duradharsam، nityapustam karisinim. isvarim sarvabhutanam، tamihopa hvaye sriyam .. 10- manasah kamamakutim، vacah satyamasimahi. pasunam rupamannasya، mayi srih srayatam yasah .. 11- kardamena praja bhuta mayi sambhava kardama. sriyam vasaya me kule mataram padmamalinim .. 12- apah srjantu snigdhani ciklita vasa me grhe. ni ca devim mataram sriyam vasaya me kule .. 13- ardram puskarinim pustim pingalam padmamalinim. candram hiranmayim laksmim، jatavedo ma a vaha .. 14- ardram ya karinim yastim suvarnam hemamalinim. suryam hiranmayim laksmim jatavedo ma a vaha .. 15- tam ma a vaha jatavedo laksmimanapagaminim. yasyam hiranyam prabhutam gavo dasyosvan vindeyam purusanaham .. 16- ya: suci: prayato bhutva juhuyadajyamanvaham. suktam pancadasarcam ca srikama: satatam japet .. .. iti samapti ..
https://www.lokdayro.com/
આ ભજન ના રચયિતા : ? 🙁
આ ભજન ના પ્રચલિત ભજનીક : ? 🙁
આ ભજન ક્યાં રાગો માં ગવાય છે : ? 🙁
આ ભજન ક્યાં તાલ માં ગવાય છે : ? 🙁
તમે આ સવાલો ના જવાબ આપીને તમારું યોગદાન આપી શકો છો...... Send your answers
ये भजन के रचयिता : ? 🙁
ये भजन के प्रचलित भजनीक : ? 🙁
किस किस रागो में ये भजन गाया जाता हे : ? 🙁
ये भजन कोनसे ताल में गाया जाता हे : ? 🙁
यह सवालों के उत्तर दे कर आप अपना योगदान दे सकते हे ...... Send your answers
writer of this bhajan : ? 🙁
popular bhajanik of this bhajan : ? 🙁
this song is sung under a which Raag : ? 🙁
this song is sung under a which taal : ? 🙁
you can contribute here by answering these quistions...... Send your answers
અનુરાધા પૌડવાલ (જન્મ 27 ઓક્ટોબર 1954) એ ભારતમાં હાલ સક્રિય બોલિવૂડ ગાયિકા છે.
ભારત સરકાર દ્વારા તેમને ભારતીયનો ચોથો સર્વોત્તમ એવોર્ડ પદ્મશ્રી એવોર્ડ આપવામાં આવ્યો છે. તેમને national filmfare એવોર્ડ પણ મળ્યા છે અને તેમને ચાર ફિલ્મફેર એવોર્ડ પણ મળ્યા છે. મુખ્યત્વે bollywood singer હોવા છતાં, તેમણે અનેક ભજનો પણ ગાયાં.
अनुराधा पौडवाल (जन्म 27 अक्टूबर 1954) हाल भारत में वह एक सक्रिय बॉलीवुड गायिका हैं।
उन्हें भारत सरकार द्वारा चौथे सर्वश्रेष्ठ भारतीय पुरस्कार पद्म श्री पुरस्कार से सम्मानित किया गया है। उन्हें राष्ट्रीय फिल्मफेयर पुरस्कार और चार फिल्मफेयर पुरस्कार भी मिले हैं। हालांकि मुख्य रूप से वह एक bollywood singer हे , उन्होंने कई भजन भी गाए।
Anuradha Paudwal (born 27 October 1954) is an active Bollywood singer in India.
She was awarded to Padma Shri, the fourth-highest award of Indian society, by the Government of India in 2017. she is the recipient of the National Film Award and has received four Filmfare awards. Although mainly a playwright, he also sang several bhajans.
અહી આપેલી માહિતી માં કોઈ ભૂલ થઈ હોય તો તમે અહી મેસેજ કરીને જાણ કરી શકો છો......
તમારા માર્ગદર્શન અને સૂચનો પણ આવકાર્ય છે...
જો તમને જોઈતું કોઈપણ ગીત અહીં ઉપલબ્ધ ન હોય , તો તમે તે સીધું અમને અહીં પૂછીને તે ગીત મેળવી શકો છો ... તમે તમારો સંદેશ અહીં મોકલી શકો છો ...
You can also submit lyrics here...
यदि यहाँ दी गई जानकारी में कोई त्रुटि है, तो आप यहाँ एक संदेश भेजकर रिपोर्ट कर सकते हैं ...
आपके मार्गदर्शन और सुझावों का भी स्वागत है ...
यदि आपके द्वारा चाहा गया कोई भी गीत यहाँ उपलब्ध नहीं है, तो आप हमें यहाँ पूछकर उस गीत को प्राप्त कर सकते हैं ... आप अपना संदेश यहाँ भेज सकते हैं ...
You can also submit lyrics here...
If there is any error in the information given here, you can report it by sending a message here...
Your guidance and suggestions are also welcome ...
If any song that you want is not available here, then you can get that song by asking us directly here... you can send your message here...
You can also submit lyrics here...
You can show your appreciation & support for future development by donating
Do you want to be up to date with us? Sign up for our newsletter
By subscribing you agree to receive the newsletter & updated information from lokdayro.com gujarat, india. Policy