દોહા શ્રી ગુરુ ચરણ સરોજ રજ નિજમન મુકુર સુધારિ | વરણૌ રઘુવર વિમલયશ જો દાયક ફલચારિ || બુદ્ધિહીન તનુજાનિકૈ સુમિરૌ પવન કુમાર | બલ બુદ્ધિ વિદ્યા દેહુ મોહિ હરહુ કલેશ વિકાર || ધ્યાનમ ગોષ્પદીકૃત વારાશિં મશકીકૃત રાક્ષસમ | રામાયણ મહામાલા રત્નં વંદે અનિલાત્મજમ || યત્ર યત્ર રઘુનાથ કીર્તનં તત્ર તત્ર કૃતમસ્તકાંજલિમ | ભાષ્પવારિ પરિપૂર્ણ લોચનં મારુતિં નમત રાક્ષસાંતકમ || ચૌપાઈ જય હનુમાન જ્ઞાન ગુણ સાગર | જય કપીશ તિહુ લોક ઉજાગર || 1 || રામદૂત અતુલિત બલધામા | અંજનિ પુત્ર પવનસુત નામા || 2 || મહાવીર વિક્રમ બજરઙ્ગી | કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સઙ્ગી ||3 || કંચન વરણ વિરાજ સુવેશા | કાનન કુંડલ કુંચિત કેશા || 4 || હાથવજ્ર ઔ ધ્વજા વિરાજૈ | કાંથે મૂંજ જનેવૂ સાજૈ || 5|| શંકર સુવન કેસરી નન્દન | તેજ પ્રતાપ મહાજગ વન્દન || 6 || વિદ્યાવાન ગુણી અતિ ચાતુર | રામ કાજ કરિવે કો આતુર || 7 || પ્રભુ ચરિત્ર સુનિવે કો રસિયા | રામલખન સીતા મન બસિયા || 8|| સૂક્ષ્મ રૂપધરિ સિયહિ દિખાવા | વિકટ રૂપધરિ લંક જરાવા || 9 || ભીમ રૂપધરિ અસુર સંહારે | રામચંદ્ર કે કાજ સંવારે || 10 || લાય સંજીવન લખન જિયાયે | શ્રી રઘુવીર હરષિ ઉરલાયે || 11 || રઘુપતિ કીન્હી બહુત બડાયી | તુમ મમ પ્રિય ભરતહિ સમ ભાયી || 12 || સહસ વદન તુમ્હરો યશગાવૈ | અસ કહિ શ્રીપતિ કણ્ઠ લગાવૈ || 13 || સનકાદિક બ્રહ્માદિ મુનીશા | નારદ શારદ સહિત અહીશા || 14 || યમ કુબેર દિગપાલ જહાં તે | કવિ કોવિદ કહિ સકે કહાં તે || 15 || તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિ કીન્હા | રામ મિલાય રાજપદ દીન્હા || 16 || તુમ્હરો મન્ત્ર વિભીષણ માના | લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જાના || 17 || યુગ સહસ્ર યોજન પર ભાનૂ | લીલ્યો તાહિ મધુર ફલ જાનૂ || 18 || પ્રભુ મુદ્રિકા મેલિ મુખ માહી | જલધિ લાંઘિ ગયે અચરજ નાહી || 19 || દુર્ગમ કાજ જગત કે જેતે | સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે || 20 || રામ દુઆરે તુમ રખવારે | હોત ન આજ્ઞા બિનુ પૈસારે || 21 || સબ સુખ લહૈ તુમ્હારી શરણા | તુમ રક્ષક કાહૂ કો ડર ના || 22 || આપન તેજ તુમ્હારો આપૈ | તીનોં લોક હાંક તે કાંપૈ || 23 || ભૂત પિશાચ નિકટ નહિ આવૈ | મહવીર જબ નામ સુનાવૈ || 24 || નાસૈ રોગ હરૈ સબ પીરા | જપત નિરંતર હનુમત વીરા || 25 || સંકટ સેં હનુમાન છુડાવૈ | મન ક્રમ વચન ધ્યાન જો લાવૈ || 26 || સબ પર રામ તપસ્વી રાજા | તિનકે કાજ સકલ તુમ સાજા || 27 || ઔર મનોરધ જો કોયિ લાવૈ | તાસુ અમિત જીવન ફલ પાવૈ || 28 || ચારો યુગ પરિતાપ તુમ્હારા | હૈ પરસિદ્ધ જગત ઉજિયારા || 29 || સાધુ સન્ત કે તુમ રખવારે | અસુર નિકન્દન રામ દુલારે || 30 || અષ્ઠસિદ્ધિ નવ નિધિ કે દાતા | અસ વર દીન્હ જાનકી માતા || 31 || રામ રસાયન તુમ્હારે પાસા | સાદ રહો રઘુપતિ કે દાસા || 32 || તુમ્હરે ભજન રામકો પાવૈ | જન્મ જન્મ કે દુખ બિસરાવૈ || 33 || અંત કાલ રઘુવર પુરજાયી | જહાં જન્મ હરિભક્ત કહાયી || 34 || ઔર દેવતા ચિત્ત ન ધરયી | હનુમત સેયિ સર્વ સુખ કરયી || 35 || સંકટ કટૈ મિટૈ સબ પીરા | જો સુમિરૈ હનુમત બલ વીરા || 36 || જૈ જૈ જૈ હનુમાન ગોસાયી | કૃપા કરો ગુરુદેવ કી નાયી || 37 || જો શત વાર પાઠ કર કોયી | છૂટહિ બન્દિ મહા સુખ હોયી || 38 || જો યહ પડૈ હનુમાન ચાલીસા | હોય સિદ્ધિ સાખી ગૌરીશા || 39 || તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા | કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા || 40 || દોહા પવન તનય સઙ્કટ હરણ – મઙ્ગળ મૂરતિ રૂપ | રામ લખન સીતા સહિત – હૃદય બસહુ સુરભૂપ || સિયાવર રામચન્દ્રકી જય | પવનસુત હનુમાનકી જય | બોલો ભાયી સબ સન્તનકી જય | રચન: તુલસી દાસ
https://www.lokdayro.com/
दोहा श्री गुरु चरण सरोज रज निजमन मुकुर सुधारि | वरणौ रघुवर विमलयश जो दायक फलचारि || बुद्धिहीन तनुजानिकै सुमिरौ पवन कुमार | बल बुद्धि विद्या देहु मोहि हरहु कलेश विकार || ध्यानम गोष्पदीकृत वाराशिं मशकीकृत राक्षसम | रामायण महामाला रत्नं वंदे अनिलात्मजम || यत्र यत्र रघुनाथ कीर्तनं तत्र तत्र कृतमस्तकांजलिम | भाष्पवारि परिपूर्ण लोचनं मारुतिं नमत राक्षसांतकम || चौपाई जय हनुमान ज्ञान गुण सागर | जय कपीश तिहु लोक उजागर || 1 || रामदूत अतुलित बलधामा | अंजनि पुत्र पवनसुत नामा || 2 || महावीर विक्रम बजरङ्गी | कुमति निवार सुमति के सङ्गी ||3 || कंचन वरण विराज सुवेशा | कानन कुंडल कुंचित केशा || 4 || हाथवज्र औ ध्वजा विराजै | कांथे मूंज जनेवू साजै || 5|| शंकर सुवन केसरी नन्दन | तेज प्रताप महाजग वन्दन || 6 || विद्यावान गुणी अति चातुर | राम काज करिवे को आतुर || 7 || प्रभु चरित्र सुनिवे को रसिया | रामलखन सीता मन बसिया || 8|| सूक्ष्म रूपधरि सियहि दिखावा | विकट रूपधरि लंक जरावा || 9 || भीम रूपधरि असुर संहारे | रामचंद्र के काज संवारे || 10 || लाय संजीवन लखन जियाये | श्री रघुवीर हरषि उरलाये || 11 || रघुपति कीन्ही बहुत बडायी | तुम मम प्रिय भरतहि सम भायी || 12 || सहस वदन तुम्हरो यशगावै | अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावै || 13 || सनकादिक ब्रह्मादि मुनीशा | नारद शारद सहित अहीशा || 14 || यम कुबेर दिगपाल जहां ते | कवि कोविद कहि सके कहां ते || 15 || तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा | राम मिलाय राजपद दीन्हा || 16 || तुम्हरो मन्त्र विभीषण माना | लंकेश्वर भये सब जग जाना || 17 || युग सहस्र योजन पर भानू | लील्यो ताहि मधुर फल जानू || 18 || प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माही | जलधि लांघि गये अचरज नाही || 19 || दुर्गम काज जगत के जेते | सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते || 20 || राम दुआरे तुम रखवारे | होत न आज्ञा बिनु पैसारे || 21 || सब सुख लहै तुम्हारी शरणा | तुम रक्षक काहू को डर ना || 22 || आपन तेज तुम्हारो आपै | तीनों लोक हांक ते कांपै || 23 || भूत पिशाच निकट नहि आवै | महवीर जब नाम सुनावै || 24 || नासै रोग हरै सब पीरा | जपत निरंतर हनुमत वीरा || 25 || संकट सें हनुमान छुडावै | मन क्रम वचन ध्यान जो लावै || 26 || सब पर राम तपस्वी राजा | तिनके काज सकल तुम साजा || 27 || और मनोरध जो कोयि लावै | तासु अमित जीवन फल पावै || 28 || चारो युग परिताप तुम्हारा | है परसिद्ध जगत उजियारा || 29 || साधु सन्त के तुम रखवारे | असुर निकन्दन राम दुलारे || 30 || अष्ठसिद्धि नव निधि के दाता | अस वर दीन्ह जानकी माता || 31 || राम रसायन तुम्हारे पासा | साद रहो रघुपति के दासा || 32 || तुम्हरे भजन रामको पावै | जन्म जन्म के दुख बिसरावै || 33 || अंत काल रघुवर पुरजायी | जहां जन्म हरिभक्त कहायी || 34 || और देवता चित्त न धरयी | हनुमत सेयि सर्व सुख करयी || 35 || संकट कटै मिटै सब पीरा | जो सुमिरै हनुमत बल वीरा || 36 || जै जै जै हनुमान गोसायी | कृपा करो गुरुदेव की नायी || 37 || जो शत वार पाठ कर कोयी | छूटहि बन्दि महा सुख होयी || 38 || जो यह पडै हनुमान चालीसा | होय सिद्धि साखी गौरीशा || 39 || तुलसीदास सदा हरि चेरा | कीजै नाथ हृदय मह डेरा || 40 || दोहा पवन तनय सङ्कट हरण – मङ्गळ मूरति रूप | राम लखन सीता सहित – हृदय बसहु सुरभूप || सियावर रामचन्द्रकी जय | पवनसुत हनुमानकी जय | बोलो भायी सब सन्तनकी जय | रचन: तुलसी दास
https://www.lokdayro.com/
doha carana saroja raja nijamana mukura sudhari | jo phalacari || tanujanikai sumirau pavana kumara | dehu vikara || dhyanama gospadikrta varasim masakikrta raksasama | ratnam vande || yatra raghunatha kirtanam tatra tatra krtamastakanjalima | marutim raksasantakama || caupa'i hanumana jnana guna sagara | tihu loka || 1 || ramaduta atulita baladhama | pavanasuta nama || 2 || mahavira vikrama bajarangi | kumati nivara sumati ke sangi || 3 || kancana varana viraja suvesa | kuncita kesa || 4 || hathavajra au dhvaja virajai | janevu sajai || 5 || sankara suvana kesari nandana | mahajaga vandana || 6 || vidyavana guni ati catura | karive ko || 7 || caritra sunive ko rasiya | mana basiya || 8 || suksma rupadhari siyahi dikhava | lanka jarava || 9 || bhima rupadhari asura sanhare | kaja sanvare || 10 || laya sanjivana lakhana jiyaye | harasi uralaye || 11 || raghupati kinhi bahuta badayi | bharatahi bhayi || 12 || sahasa vadana tumharo yasagavai | sripati kantha || 13 || sanakadika brahmadi munisa | sahita ahisa || 14 || kubera digapala jaham te | sake te || 15 || tuma upakara sugrivahi kinha | rajapada dinha || 16 || tumharo mantra vibhisana mana | saba jaga || 17 || sahasra yojana para bhanu | madhura phala || 18 || mudrika meli mukha mahi | gaye acaraja || 19 || kaja jagata ke jete | tumhare tete || 20 || rama du'are tuma rakhavare | ajna binu || 21 || sukha lahai tumhari sarana | ko na || 22 || apana teja tumharo apai | hanka te || 23 || pisaca nikata nahi avai | nama sunavai || 24 || roga harai saba pira | hanumata vira || 25 || sankata sem hanumana chudavai | dhyana lavai || 26 || para rama tapasvi raja | sakala tuma || 27 || manoradha jo koyi lavai | jivana phala || 28 || caro yuga paritapa tumhara | jagata ujiyara || 29 || santa ke tuma rakhavare | rama dulare || 30 || nava nidhi ke data | dinha janaki || 31 || rama rasayana tumhare pasa | raghupati ke || 32 || tumhare bhajana ramako pavai | ke dukha || 33 || anta kala raghuvara purajayi | haribhakta kahayi || 34 || devata citta na dharayi | sarva sukha || 35 || katai mitai saba pira | hanumata bala || 36 || jai jai hanumana gosayi | gurudeva ki || 37 || vara patha kara koyi | maha sukha || 38 || yaha padai hanumana calisa | sakhi gaurisa || 39 || tulasidasa sada hari cera | hrdaya maha || 40 || doha pavana tanaya sankata harana - mangala murati rupa | lakhana sita sahita - basahu surabhupa || siyavara ramacandraki jaya | pavanasuta hanumanaki jaya | bhayi saba santanaki jaya | racana: tulasi dasa
https://www.lokdayro.com/
આ ગરબા ના રચયિતા : ? 🙁
આ ગરબા ના પ્રચલિત ગાયક : ? 🙁
આ ગરબો ક્યાં રાગો માં ગવાય છે : ? 🙁
આ ગરબો ક્યાં તાલ માં ગવાય છે : ? 🙁
તમે આ સવાલો ના જવાબ આપીને તમારું યોગદાન આપી શકો છો...... Send your answers
ये गरबा के रचयिता : ? 🙁
ये गरबा के प्रचलित गायक : ? 🙁
किस किस रागो में ये गरबा गाया जाता हे : ? 🙁
ये गरबा कोनसे ताल में गाया जाता हे : ? 🙁
यह सवालों के उत्तर दे कर आप अपना योगदान दे सकते हे ...... Send your answers
writer of this garba : ? 🙁
popular singer of this garba : ? 🙁
this song is sung under a which Raag : ? 🙁
this song is sung under a which taal : ? 🙁
you can contribute here by answering these quistions...... Send your answers
અહી આપેલી માહિતી માં કોઈ ભૂલ થઈ હોય તો તમે અહી મેસેજ કરીને જાણ કરી શકો છો......
તમારા માર્ગદર્શન અને સૂચનો પણ આવકાર્ય છે...
જો તમને જોઈતું કોઈપણ ગીત અહીં ઉપલબ્ધ ન હોય , તો તમે તે સીધું અમને અહીં પૂછીને તે ગીત મેળવી શકો છો ... તમે તમારો સંદેશ અહીં મોકલી શકો છો ...
You can also submit lyrics here...
यदि यहाँ दी गई जानकारी में कोई त्रुटि है, तो आप यहाँ एक संदेश भेजकर रिपोर्ट कर सकते हैं ...
आपके मार्गदर्शन और सुझावों का भी स्वागत है ...
यदि आपके द्वारा चाहा गया कोई भी गीत यहाँ उपलब्ध नहीं है, तो आप हमें यहाँ पूछकर उस गीत को प्राप्त कर सकते हैं ... आप अपना संदेश यहाँ भेज सकते हैं ...
You can also submit lyrics here...
If there is any error in the information given here, you can report it by sending a message here...
Your guidance and suggestions are also welcome ...
If any song that you want is not available here, then you can get that song by asking us directly here... you can send your message here...
You can also submit lyrics here...
You can show your appreciation & support for future development by donating
Do you want to be up to date with us? Sign up for our newsletter
By subscribing you agree to receive the newsletter & updated information from lokdayro.com gujarat, india. Policy